Chorvatsko - ostrov KRK

Ostrov Krk

Ostrov Krk najdete v Kvarnerském zálivu. Jedná se o největší ostrov na Jadranu s 68 osadami a s největším vrcholem Obzova s nadmořskou výškou 569 m. Při cestování na ostrov Krk vás přivítá mírné středomořské podnebí s průměrnou teplotou vzduchu od 23° C. Teplota moře je v rozmezí cca 23° C – 25° C. Ostrov se může chlubit takřka 2500 slunečními hodinami za rok.

Na ostrově Krk se nacházejí dvě jezera Omiško jezero, Ponikve, u jezera Ponikve bývá průměrně o deset stupňů Celsia tepleji než na zbývající části ostrova.

Na ostrově se můžete podívat do stejnojmenného města Krk, kde lze obdivovat Staré město  uvnitř městských hradeb, vzniklé již během středověku a římských časů. Kromě památek se vydejte do mnohých restaurací a barů, kde nechybí ani pořádný noční život. Z městského přístavu uskutečníte řadu pěkných a zajímavých poznávaček díky výletním lodím. Můžete se vypravit na Malý ostrov Prvić, ostrov na jihu od Krku Rab nebo na ostrov Goli ostrov, kde se nachází bývalé komunistické vězení. Turistům pobývajícím na ostrově v době od 7. do 9. srpna se zalíbí tradiční zábava ve městě. Dále město Krk nabízí obchody, galerie, ubytování v soukromí i v hotelech a relaxaci na městské pláži a jiných plážích.

Navštivte památky na ostrově Krk

Na Krku najdete mnohé historické památky. Zaujmout vás může například například klášter v Košljunu u Punatu, kde se i v současnosti slouží bohoslužby ve staroslověnštině během významných svátků. Nejstarší středověké památky ostrova mají původ ze starochorvatského období. Jedná se třeba o  kostelík sv. Donata u Punatu a kostelík sv. Chrysogona (Sveti Krševan) u Glavotoku, kostel sv. Víta u Dobrinje a svatého Jana nad Baškou. Ostrov spojuje s pevninou most od letoviska Kraljevica na pevnině přes ostrov Sveti Marko na severovýchodním cípu ostrova Krk. Most je zpoplatněný.

6,065 shlédnutí
Kategorie: O chorvatsku.
1 hlas2 hlasy3 hlasy4 hlasy5 hlasů (Zatím žádné hodnocení)
Loading ... Loading ...
Facebook Twitter Linkuj si !
Napište komentář ... děkujeme.
  • Chorvatsko ráj na dosah ruky

    Chorvatsko je rozhodně výborným námětem pro blížící se teplejší počasí. Pokud patříte mezi ty, kteří se už nemohou dočkat letních dnů, rozhodně v tom nejste sami. Určitě je mezi námi mnoho lidí, kteří si již teď představují, jak leží na pláži u moře a nechávají se vystavovat horkým slunečním paprskům. Rádi si dopřejí také nějaké dobré jídlo a pití. A právě toto vše a ještě mnohem více vám může nabídnout Chorvatsko. Jedná se o blízkou destinaci, která se těší každoročně vysokému náporu v oblasti turistiky a cestovního roku, ani letos tomu nebude jinak.

  • O kosmetice a ženách
  • Chcete být informováni o novinkách a hrát o zajímavé ceny?
  • Odhlásit se můžete kdykoli...
  • Sorry, there are no polls available at the moment.