Potápění v Chorvatsku

Chorvatsko je ráj potápěčů

Přestože se to mnohým cestovatelům a dobrodruhům nebude zdát, Chorvatsko má stále co nabídnout. A to nejen typickým dovolenkářům, ale především potápěčům. Pokud jste milovníkem aktivně strávené dovolené a zatím nemáte plán jak byste chtěli trávit svou dovolenou, neváhejte navštívit Chorvatsko. Možná o tom ještě nevíte, ale Chorvatsko je ráj pro potápěče! Tak proč svou dovolenou neprožít pod mořskou hladinou a objevovat krásy korálů, vraků a mořských živočichů?

Jestliže jste si s potápěním doposud “nepotykali”, nic si z toho nedělejte. Na chorvatském pobřeží můžete najít řadu škol, které se o vás postarají a které vás naučí vše, abyste mohli obdivovat podmořský svět.

Jestliže volíte potápění “na vlastní pěst”, musíte respektovat chorvatské zákony. Za povolení k potápění v Chorvatsku budete muset zaplatit částku okolo 13 tisíc. Chcete-li mít nerušenou dovolenou a nechcete-li řešit komplikace s tamější pobřežní policii, neponechávejte nic náhodě a prostudujte si chorvatské předpisy. Pobřežní policie do potápěčů ráda šťourá a může se dost dobře stát, že vám udělí pokutu, i když budete mít vše v pořádku. Nemá cenu se s nimi hádat. Pokutu zaplaťte a buďte rádi, že vám nezabavili část vaší potápěčské výstroje. Pokud si chcete ušetřit starosti s případnými problémy s pobřežní policií, můžete se potápět s nějakou oficiální potápěčskou organizací, kterých je v Chorvatsku celá řada.

Ideálním místem pro milovníky potápění v Chorvatsku je Národní park Kornati. Zdejší ostrůvky jsou středem zájmu pro potápěče. Na Kornátech můžete spatřit více než 150 druhů ryb a samozřejmě také řadu dalších mořských živočichů, jako jsou chobotničky apod. Pod hladinou však nenaleznete pouze rybičky a jiné mořské živočichy, ale také krásně barevné korály, vraky a jeskyně, které lákají k prozkoumávání.

8,890 shlédnutí
Kategorie: O chorvatsku.
1 hlas2 hlasy3 hlasy4 hlasy5 hlasů (Zatím žádné hodnocení)
Loading ... Loading ...
Facebook Twitter Linkuj si !
Napište komentář ... děkujeme.
  • Chorvatsko ráj na dosah ruky

    Chorvatsko je rozhodně výborným námětem pro blížící se teplejší počasí. Pokud patříte mezi ty, kteří se už nemohou dočkat letních dnů, rozhodně v tom nejste sami. Určitě je mezi námi mnoho lidí, kteří si již teď představují, jak leží na pláži u moře a nechávají se vystavovat horkým slunečním paprskům. Rádi si dopřejí také nějaké dobré jídlo a pití. A právě toto vše a ještě mnohem více vám může nabídnout Chorvatsko. Jedná se o blízkou destinaci, která se těší každoročně vysokému náporu v oblasti turistiky a cestovního roku, ani letos tomu nebude jinak.

  • O kosmetice a ženách
  • Pokud cestujete do Chorvatska autem, jistě oceníte možnost si půjčit vodní skůtr, se kterým na středomořských vlnách zažijete spoustu zábavy. Pro Vaše dítě jistě oceníte skladný kočárek, který v autě nezabere mnoho místa. Důležitou věcí při cestě na jich jsou také opalovací krémy. Jedny z lepších opalovacích krémů nabízí společnost Avon, která světově známá pro svou kvalitu.

  • Chcete být informováni o novinkách a hrát o zajímavé ceny?
  • Odhlásit se můžete kdykoli...
  • Sorry, there are no polls available at the moment.