Národní park Kornati

Národní park Kornati

Chorvatsko – země, kterou Češi berou útokem. Většina z nás však usedne k hotelovému bazénu a na prohlížení přírodních krás a pamětihodností nemáme ani pomyšlení. Chcete-li poznat Chorvatsko blíže, můžete navštívit Národní park Kornati. Tento park zahrnuje na své rozloze 234 km2 přibližně 147 ostrůvků, které stojí za návštěvu. Máte-li dobrodružného ducha a chuť cestovat, neváhejte si půjčit lodičku a plout kolem úžasných útesů a ostrovů.

Kvůli absolutnímu nedostatku pitné vody nemohly být ostrovy Národního parku Kornati trvale obydleny.  Přesto však na  nich vznikaly rybářské osady díky vysokému výskytu ryb v jejich okolí.
Na těchto suchem vyprahlých ostrůvcích můžete nají velice jednoduchá obydlí, která slouží jako skromné útočiště pro přicházející rybáře a potápěče.

Rozhodnete-li se pro návštěvu toho národního parku, počítejte se vstupním poplatkem. Stejně tak musíte zaplatit poplatky za aktivity, které budete chtít při návštěvě Národního parku Kornati vykonávat (potápění, rybolov, půjčení lodě apod.)

Národní park Kornati je velkým lákadlem především pro milovníky vodních aktivit. Potápěči můžou objevovat krásu zdejšího podmořského světa. V národním parku je více než 160 druhů ryb a řada dalších mořských živočichů, které stojí za povšimnutí.

Národní park Kornati však není určen pouze pro potápěče. Na své si zde přijdou také milovníci rybaření a lidé, kteří rádi poznávají nové místa. Přestože se ostrovy můžou jevit jako velice nehostinné a vyprahlé, zkušený pozorovatel tam může spatřit řadu krásných plazů a jiných zvířat.

A perlička na závěr – pokud se rozhodnete udělat si výlet na tyto ostrůvky, neodjíždějte dříve, než okusíte tamější rybí speciality, které se podávají v místních restauracích. Jejich krabi a raci jsou vyhlášenou pochoutkou.

10,641 shlédnutí
Kategorie: O chorvatsku.
1 hlas2 hlasy3 hlasy4 hlasy5 hlasů (Zatím žádné hodnocení)
Loading ... Loading ...
Facebook Twitter Linkuj si !
Napište komentář ... děkujeme.
  • Chorvatsko ráj na dosah ruky

    Chorvatsko je rozhodně výborným námětem pro blížící se teplejší počasí. Pokud patříte mezi ty, kteří se už nemohou dočkat letních dnů, rozhodně v tom nejste sami. Určitě je mezi námi mnoho lidí, kteří si již teď představují, jak leží na pláži u moře a nechávají se vystavovat horkým slunečním paprskům. Rádi si dopřejí také nějaké dobré jídlo a pití. A právě toto vše a ještě mnohem více vám může nabídnout Chorvatsko. Jedná se o blízkou destinaci, která se těší každoročně vysokému náporu v oblasti turistiky a cestovního roku, ani letos tomu nebude jinak.

  • O kosmetice a ženách
  • Chcete být informováni o novinkách a hrát o zajímavé ceny?
  • Odhlásit se můžete kdykoli...
  • Sorry, there are no polls available at the moment.