ostrov Rab, Chorvatsko

Objevte ostrov Rab

Už se vám podařilo navštívit některý z Kvarnerských ostrovů? Pokud stále váháte, vyzkoušejte poznávání nejznámějšího ostrova Kvarneru, kterým je Rab. Rab leží v sousedství ostrovů Cres, Pag, Krk a Dolin. Velebitský průliv odděluje ostrov od pevniny. Z jedné strany na Rab působí nevlídný vítr bóra, ale druhou stranu chrání vápencový hřbet Kamenjak, čímž se nabízí úplně jiné přírodní podmínky. V dovolenkových destinacích vás zde čeká stabilní a příjemné počasí, bez vyloženě otravných pařáků.

Chráněná strana ostrova je charakteristická svou členitostí a tvoří ji desítky malých zátok, kde si každý zájemce může užít koupání v moři a provozování vodních sportů. Nejkrásnější pláže (Rajské pláže) naleznete na poloostrově Lopar, rozkládajícím se na severovýchodě ostrova. Severozápadní část vám zase poskytne poloostrov Kalifront, kde mají významnou lesní rezervací Dundo. Díky podkladu z vápence se tady daří především makchiím, cedrům, halepské borovici, moruším nebo cesmínovému dubu. Z přírodních zajímavostí stojí také za zmínku chráněný park Komrčar.

Za historií  a památkami

Na chorvatský ostrov Rab se můžete vypravit i za poznáváním historických památek. Městečko Rab má zachovalá středověká sídla, kde nechybí četné paláce a historické domy. Nechybí Knížecí palác, katedrála Nanebevzetí Panny Marie, zvonice, kostely, ale i necírkevní památky, kam se řadí zchátralá čtvrť Kaldanac s domky zazděnými během morových epidemií. Zajímavá je také ulička Srednja s mnohými uměleckými galeriemi.

Chorvatský ostrov Rab nabízí různé druhy ubytování, kde si každý vybere vyhovující komfort a potřebné pohodlí. K dispozici jsou luxusní hotely, ale také apartmány nebo přírodní kempy. Těšit se můžete na pohostinnost místních obyvatel, krásné pobřeží a čisté moře.

Ostrov Rab se bezpochyby řadí k nejoblíbenějším chorvatským destinacím. Během chvilky zjistíte, že sem jezdí za relaxací turisté z celého světa. Připraveno je mnoho lákadel pro strávení nezapomenutelné dovolené u moře. K dispozici je třeba půjčovna motorových člunů, abyste mohli poznávat svět z jiného úhlu – z vody. Není problém se zúčastnit některé ze zde pořádaných slavností, kde se blíže seznámíte s místními zvyky.

25,933 shlédnutí
Kategorie: O chorvatsku.
1 hlas2 hlasy3 hlasy4 hlasy5 hlasů (1 hlasů, průměr: 4.00 z 5)
Loading ... Loading ...
Facebook Twitter Linkuj si !
Napište komentář ... děkujeme.
  • Chorvatsko ráj na dosah ruky

    Chorvatsko je rozhodně výborným námětem pro blížící se teplejší počasí. Pokud patříte mezi ty, kteří se už nemohou dočkat letních dnů, rozhodně v tom nejste sami. Určitě je mezi námi mnoho lidí, kteří si již teď představují, jak leží na pláži u moře a nechávají se vystavovat horkým slunečním paprskům. Rádi si dopřejí také nějaké dobré jídlo a pití. A právě toto vše a ještě mnohem více vám může nabídnout Chorvatsko. Jedná se o blízkou destinaci, která se těší každoročně vysokému náporu v oblasti turistiky a cestovního roku, ani letos tomu nebude jinak.

  • O kosmetice a ženách
  • Chcete být informováni o novinkách a hrát o zajímavé ceny?
  • Odhlásit se můžete kdykoli...
  • Sorry, there are no polls available at the moment.