zajezdy-levne, plaz

Pláže v Chorvatsku

Chorvatsko je stále oblíbenější destinací pro letní dovolené a mnoho lidí se k Jadranu vypravuje opakovaně. Malebné ostrovy, romantické zátoky, obdivuhodné útesy, takřka stoprocentně čisté pobřeží a moře – to vše charakterizuje chorvatské regiony u průzračné mořské vody.

Pláže a pobřeží Chorvatsko

Chorvatsko má jednu velkou výhodu – kamkoli se vypravíte, můžete se těšit z kvality moře a koupat se, kde se vám zrovna líbí. Jestliže nemáte rádi davy lidí na plážích, máte dokonce možnost objevit nějakou odlehlou menší plážičku nebo koutek, kde se vás nedotkne velký ruch a stovky hlučných turistů. Užívat si lze času na pláži ve stínu charakteristických borovic nebo pod slunečníky. Nechybí ani pláže s možností zábavy pro děti, kde využijete tobogány, dětská hřiště, hřiště určené na sport (plážový volejbal), animační programy a jiné atrakce. S dětmi můžete pořádat stavby pískových hradů, hledání nejkrásnějších oblázků nebo se oddávat různým vodním radovánkám. Vaši spokojenost doplní hygienická zařízení, občerstvení, bary, restaurace, pitná voda. Mnoho chorvatských pláží bylo oceněno modrou vlajkou (okolo 150), což je zárukou kvality a čistoty moře.

Chorvatsko a písečné pláže

Skutečně písčité pláže najdete v Chorvatsku v menším rozsahu, protože tady převládají spíše oblázkové nebo kamenité. Jestliže vidíte nabídku pobytu s písečnou pláží, očekávajte písek ve vodě i na pobřeží. Druhou možností je písečná zátoka, kde dno moře pokrývá písek a pláž je travnatá nebo betonová. Hotelové komplexy nabízejí svým hostům upravené pláže všeho druhu – záleží na vašem výběru. Písku si užijete například na ostrově Rab na pláží Veli Mel či Rajska. Pláž Perilo najdete v Povljaně na ostrově Pag, Vgradu na stejnojmenném ostrově, dále se vydejte na ostrov Korčula do Lumbardy, do Omiše, na ostrov Vis nebo do okolí Ninu a na Orebić.

7,887 shlédnutí
Kategorie: O chorvatsku.
1 hlas2 hlasy3 hlasy4 hlasy5 hlasů (Zatím žádné hodnocení)
Loading ... Loading ...
Facebook Twitter Linkuj si !
Napište komentář ... děkujeme.
  • Chorvatsko ráj na dosah ruky

    Chorvatsko je rozhodně výborným námětem pro blížící se teplejší počasí. Pokud patříte mezi ty, kteří se už nemohou dočkat letních dnů, rozhodně v tom nejste sami. Určitě je mezi námi mnoho lidí, kteří si již teď představují, jak leží na pláži u moře a nechávají se vystavovat horkým slunečním paprskům. Rádi si dopřejí také nějaké dobré jídlo a pití. A právě toto vše a ještě mnohem více vám může nabídnout Chorvatsko. Jedná se o blízkou destinaci, která se těší každoročně vysokému náporu v oblasti turistiky a cestovního roku, ani letos tomu nebude jinak.

  • Chcete být informováni o novinkách a hrát o zajímavé ceny?
  • Odhlásit se můžete kdykoli...
  • Sorry, there are no polls available at the moment.