Ubytování hotel Chorvatsko

Ubytování v Chorvatsku

Chorvatsko je rozhodně výborným námětem pro blížící se teplejší počasí. Pokud patříte mezi ty, kteří se už nemohou dočkat letních dnů, rozhodně v tom nejste sami. Určitě je mezi námi mnoho lidí, kteří si již teď představují, jak leží na pláži u moře a nechávají se vystavovat horkým slunečním paprskům. Rádi si dopřejí také nějaké dobré jídlo a pití. A právě toto vše a ještě mnohem více vám může nabídnout Chorvatsko. Jedná se o blízkou destinaci, která se těší každoročně vysokému náporu v oblasti turistiky a cestovního roku, ani letos tomu nebude jinak.

Nejlepší ubytování

Začínáte-li už nyní plánovat letní dovolenou v Chorvatsku a nemáte-li ve všem jasno, můžete se nechat ovlivnit i tímto článkem. Pokud přemýšlíte, jaké zvolit nejlepší ubytování, máme pro vás určitý postup, který vám může výběr značně zjednodušit.

Chorvatsko disponuje množstvím ubytovacích kapacit. Naleznete zde jak hotely, tak i ubytování v soukromý a to buď v apartmánech, nebo podnájmech. Další možností je také kempování. Nejprve je třeba si tedy uvědomit, jaké ubytování vám bude nejlépe vyhovovat. Obecně nelze říci, které je nejlepší. Každé z nich má totiž své klady, ale i nějaké ty zápory.

Ubytování v hotelu představuje asi nejjednodušší variantu. V tomto případě se nemusíte o nic starat. Veškeré jídlo a služby jsou vám k dispozici. Drobnou nevýhodou může však být obvykle poněkud vyšší pořizovací cena takovéto dovolené.

Rozhodnete-li se bydlet v apartmánech, máte prakticky ve všem volnou ruku. Je však třeba si zjistit jak je ubytování vybaveno, zda zde budete moci dělat všechno, co očekáváte. Obvykle je zde i kuchyně, takže si tady připravujete i vlastní jídlo, které však můžete pochopitelně doplnit občasnou návštěvou restaurace. Apartmány se standardně nachází v soukromých domech Chorvatů. Mnohdy se tak stává, že majitel domu v jednom z bytů taktéž bydlí a je vám tak neustále k dispozici. Využíváte-li apartmány pravidelně, není výjimkou, že se stanete s místními domácími velmi dobrými přáteli.

Pokud jedete do Chorvatska kempovat, vyžaduje to víceméně určitou skromnější povahu. V kempech nemáte pochopitelně takové možnosti jako v hotelech nebo apartmánech. Často tu ale zažijete dobrodružství, na které budete ještě hodně dlouho vzpomínat.

Vybírejte tedy s přihlédnutím k vašim možnostem a přáním. Dovolenou u moře si obvykle dopřáváte jednou za rok, tak ať je opravdu taková, jaká vám bude nejlépe vyhovovat.

Do Chorvatska s cestovkou nebo na blind

Další roli při plánování dovolené potom hraje skutečnost, zda se do Chorvatska vydáte takzvaně naslepo nebo s cestovní kanceláří. Dobrodružnější povahy se jistě přikloní k cestování na blind. Což znamená, že se prostě sbalíte a jedete, až se vám někde zalíbí, pokusíte se sehnat ubytování, domluvíte se a užíváte si. Jakmile vás to omrzí, vyrazíte buď domů, nebo zase o kousek dál. Pokud jste komunikativní, rozhodně vám tento druh cesty doporučujeme. V Chorvatsku se není nikdy třeba bát, že byste nesehnali ubytování. Pokud není volno tady, zkusíte to prostě dál. Nemá-li volno jeden domácí, má třeba jiný. Chorvaté se s vámi dokážou domluvit a klidně vám dají i doporučení, kde hledat jinde. Dovolená s cestovní kanceláří je zase na druhou stranu možná pohodlnější. Máte rozhodně méně starostí, avšak pro někoho to nemusí být to pravé.

V každém případě je třeba se na dovolenou vždy řádně připravit. Nepodceňujte důležité věci v podobě dostatku peněz nebo cestovního pojištění. Vždy si také zjistěte, co všechno budete potřebovat, to platí hlavně pro případy, kdy budete cestovat vlastní dopravou. Zabere vám to krátký čas, který se jistě vyplatí obětovat, odměnou vám potom bude příjemně strávená dovolená.

10,511 shlédnutí
Kategorie: O chorvatsku.
1 hlas2 hlasy3 hlasy4 hlasy5 hlasů (2 hlasů, průměr: 5.00 z 5)
Loading ... Loading ...
Facebook Twitter Linkuj si !
Napište komentář ... děkujeme.
  • Chorvatsko ráj na dosah ruky

    Chorvatsko je rozhodně výborným námětem pro blížící se teplejší počasí. Pokud patříte mezi ty, kteří se už nemohou dočkat letních dnů, rozhodně v tom nejste sami. Určitě je mezi námi mnoho lidí, kteří si již teď představují, jak leží na pláži u moře a nechávají se vystavovat horkým slunečním paprskům. Rádi si dopřejí také nějaké dobré jídlo a pití. A právě toto vše a ještě mnohem více vám může nabídnout Chorvatsko. Jedná se o blízkou destinaci, která se těší každoročně vysokému náporu v oblasti turistiky a cestovního roku, ani letos tomu nebude jinak.

  • O kosmetice a ženách
  • Chcete být informováni o novinkách a hrát o zajímavé ceny?
  • Odhlásit se můžete kdykoli...
  • Sorry, there are no polls available at the moment.